9 Δεκ 2008

1o Διαδικτυακό Forum για τον καρκίνο

Δέκα μήνες μετά την λειτουργία του δικτυακού τόπου http://www.bestrong.org.gr/ , της Κοινωφελούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Φίλων του Καρκίνου ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, υλοποιούμε άλλον ένα στόχο σε σχέση με τις διαδικτυακές μας δραστηριότητες. Μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, τον Νοέμβριο του 2008 ξεκίνησε η λειτουργία του Διαδικτυακού Forum της οργάνωσής μας, www.bestrong.org.gr/forum/index.php . Κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει για τα ελληνικά δεδομένα και έχει μεγαλύτερη αξία το γεγονός ότι η δημιουργία αυτού του Forum, έχει προέρθει από μια Μ.Κ.Ο. που παρέχει πληροφόρηση & υποστήριξη, σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο!

Γιατί με τον καρκίνο δεν εμπλέκεται μόνο ο ασθενής αλλά και το περιβάλλον του. Το Forum έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απλότητα και την ευχρηστία των μελών του. Θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα πληροφόρησης αλλά και υποστήριξης που αφορούν τον καρκίνο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε και να μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους που βίωσαν ή βιώνουν τον καρκίνο, την δική σας εμπειρία. Μέσω του Forum υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με την οργάνωση ή τον ιδρυτή της Παναγιώτη Μιχαήλ για οποιαδήποτε ερώτηση θέλετε να υποβάλετε. Το Forum για την καλύτερη λειτουργία αλλά και την ασφάλεια των μελών του, ελέγχεται από επαγγελματίες υγείας της οργάνωσης.

Πιστεύουμε στην δύναμη του γραπτού λόγου και της επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, που βίωσαν ή βιώνουν ένα πρόβλημα σαν και το δικό μας. Το να συμμετέχουμε σε μια Online κοινότητα, επικοινωνώντας με άλλους ανθρώπους, είναι τόσο θεραπευτικό μέσον, που το γνωρίζουν μόνο εκείνοι οι οποίο το έχουν κάνει πράξη! Ήδη η οργάνωσή μας, συμμετέχει σε διάφορες κοινότητες επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, στοχεύοντας έτσι στην πληροφόρηση και την υποστήριξη, με όλα τα μέσα που διαθέτει η τεχνολογία της επικοινωνίας. Οι κοινότητες αυτές είναι: Blogger, Facebook, Flickr, You Tube, Go Petition.

Επιστήμονες και συγγραφείς γνωρίζουν ότι η εξωτερίκευση προσωπικών εμπειριών, σκέψεων και συναισθημάτων μέσω του γραψίματος είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σε πρόσφατες έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες ένιωσαν καλύτερα μόλις παρακινήθηκαν να εκφράσουν γραπτώς τα συναισθήματά τους και να τα μοιραστούν με άλλους ανθρώπους στα διαδικτυακά forum.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου 2008 της ιατρικής επιθεώρησης «Οncologist», ορισμένοι ασθενείς με καρκίνο που παρακινήθηκαν να εκφράσουν γραπτώς τα συναισθήματά τους πριν υποβληθούν σε θεραπεία ένιωσαν καλύτερα σε πνευματικό και φυσιολογικό επίπεδο απ΄ ό,τι άλλοι ασθενείς που δεν δοκίμασαν να γράψουν τις σκέψεις τους. Επίσης επιταχύνει τη μετεγχειρητική ανάρρωση.

Ορισμένα νοσοκομεία στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει τον τελευταίο καιρό να φιλοξενούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους ιστολόγια από ασθενείς. Προχώρησαν μάλιστα σε αυτή την κίνηση παρακινημένα από την πεποίθηση πολλών ερευνητών ότι το «blogging» έχει θεραπευτική αξία, αλλά και από τη διαπίστωση ότι πολλοί άνθρωποι που μάχονται ενάντια στον καρκίνο και σε άλλες σοβαρές ασθένειες αναζητούν και τελικά βρίσκουν παρηγοριά στα ιστολόγια.

Ελπίζουμε, αυτός ο χώρος να γίνει ένα βήμα έκφρασης και επικοινωνίας για εσάς, βοηθώντας σας παράλληλα να αντιμετωπίσετε τον καρκίνο με σιγουριά, βρίσκοντας την πληροφόρηση & υποστήριξη που χρειάζεστε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: