12 Ιαν 2009

Ένας χρόνος παρουσίας στο διαδίκτυο!

Ένας χρόνος έχει περάσει, από τις 10/01/2008 όπου για πρώτη φορά ανέβηκε ο δικτυακός τόπος της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ www.bestrong.org.gr στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο είναι ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούμε για την επίτευξη των σκοπών και στόχων της οργάνωσής μας. Μέσα από τον δικτυακό τόπο της οργάνωσης, παρέχουμε πληροφόρηση σε ενημερωτικό αλλά και υποστηρικτικό επίπεδο.

Στοιχεία δικτυακού τόπου
Έχουν “ανέβει” έως και σήμερα πάνω από 1000 ιστοσελίδες πληροφοριών που αφορούν τον καρκίνο. Οι πληροφορίες αυτές γράφτηκαν και επιμελήθηκαν από τους επιστημονικούς συνεργάτες υγείας της οργάνωσής μας, με την συλλογή τους από έγκυρες πηγές, την οποία χρειάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον καρκίνο, για να ενημερωθούν...

Ο δικτυακός τόπος της οργάνωσης είναι και ένας οδηγός, αφού μέσα σε αυτόν μπορεί κάποιος να βρει, όλες τις οργανώσεις υποστήριξης που υπάρχουν στην Ελλάδα, Κύπρο και όλο τον κόσμο. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης για πολλούς ανθρώπους, το τμήμα του δικτυακού μας τόπου με τις ιστορίες των νικητών. Ιστορίες ελπίδας που κατά διαστήματα μας στέλνουν άνθρωποι που θεραπεύτηκαν, θέλοντας να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που βιώνουν τώρα τον καρκίνο.

Κοινότητα
Το να συμμετέχουμε σε μια On line κοινότητα, επικοινωνώντας με άλλους ανθρώπους, είναι τόσο θεραπευτικό μέσον, που το γνωρίζουν μόνο εκείνοι οι οποίο το έχουν κάνει πράξη! Η οργάνωσή μας, συμμετέχει σε διάφορες κοινότητες επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, στοχεύοντας έτσι στην πληροφόρηση και την υποστήριξη, με όλα τα μέσα που διαθέτει η τεχνολογία της επικοινωνίας. Οι κοινότητες αυτές είναι: Blogger, Facebook, Flickr, You Tube, Go Petition.

Ήδη λειτουργεί το forum της οργάνωσης, όπου μπορεί καποιος να εγγραφεί δωρεαν και να μοιραστεί σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες. Μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, τον Νοέμβριο του 2008 ξεκίνησε η λειτουργία του Διαδικτυακού Forum της οργάνωσής μας, Κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει για τα ελληνικά δεδομένα και έχει μεγαλύτερη αξία το γεγονός ότι η δημιουργία αυτού του Forum, έχει προέρθει από μια Μ.Κ.Ο. που παρέχει πληροφόρηση & υποστήριξη, σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο!

On line υποστήριξη
Αξιοποιώντας την τεχνολογία του διαδικτύου, παρέχουμε τις υπηρεσίες εκείνες όπου οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει σε επαφή, ακόμη και ανώνυμα, με την επιστημονική μας ομάδα για να τον υποστηρίξουμε μέσω e-mail. Τέλος έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας μέσω chat support, όπου ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας on line.

Στατιστικά δικτυακού τόπου
Η αξιολόγηση από το Google ως προς την σπουδαιότητα του website είναι: Page Rank: 3/10. Η αξιολόγηση ως προς την επισκεψιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο από την Alexa είναι: Τraffic rank: 688.059.

Ένα χρόνο μετά την λειτουργία του δικτυακού μας τόπου και βάση των στοιχείων του server, σας παραθέτουμε τα στατιστικά από την κίνηση που υπήρξε στο χρονικό διάστημα από 10/01/2008 έως και 10/01/2009:

  • Unique visitors: 59.797 μοναδικοί επισκέπτες.
  • Number of visits: 76.119 συνολικές επισκέψεις (1.2 visits/visitor).
  • Pages: 416.464 σελίδες (5.49 Pages/Visit).
  • Hits: 4.155.883 χτυπήματα (54.87 Hits/Visit).
  • Search Keywords: 18.535 λέξεις κλειδιά μπήκαν στις αναζητήσεις, όπου η λέξη καρκίνος αφορούσε τις 5982 φορές.
  • Add to favorites: 64% των επισκεπτών έκαναν αγαπημένη τους σελίδα, τον δικτυακό μας τόπο.

Η επισκεψιμότητα για τον μήνα Ιανουάριο 2009 προβλέπεται να ξεπεράσει τις 10.000 επισκέψεις! Στόχος μας η ολοκλήρωση του site και η μηνιαία επισκεψιμότητα να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 10.000.