31 Αυγ 2008

Ποιοι είμαστε

 
 













Η Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, με τον διακριτικό τίτλο “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” και στα ξενόγλωσσα “BE STRONG”, ιδρύθηκε με σκοπό την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την υποστήριξη σε όλους όσους εμπλέκονται με αυτόν. Η ίδρυσή της πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 2007.

Εμπνευστής και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” είναι ο Παναγιώτης Μιχαήλ. Μέσα απο τη δική του εμπειρία με τον καρκίνο, συνειδητοποίησε οτι οι καρκινοπαθείς, οι οικογένειες και οι φίλοι τους, ειχαν μεγαλη αναγκη για αξιόπιστες - επίκαιρες πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και υποστήριξη.

Όλα αυτά ειναι τα όπλα που θωρακίζουν τον ασθενή και όσους τον περιβάλλουν, για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο χωρίς φόβο. Η αξιόπιστη και εκλαϊκευμένη πληροφόρηση όχι μονο για τον καρκίνο αλλά και για την πρόληψη, θωρακίζει ολόκληρη την κοινωνία, για να τον απομυθοποιήσει!

Το σκεπτικό της δημιουργίας αυτής της οργάνωσης, ήταν να παρέχει σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο όλα εκείνα τα όπλα που χρειάζονται, για να αντιμετωπίσουν όσο πιο ανώδυνα και χωρίς φόβο την ασθένεια. Γιατί με τον καρκίνο δεν εμπλέκεται μόνο ο ασθενής, αλλά και το περιβάλλον του. Τα όπλα αυτά είναι η πληροφόρηση και η υποστήριξη. Όπλα που ο ίδιος ο Παναγιώτης Μιχαήλ, δεν κατάφερε να βρει μέσα στο δεκάχρονο ταξίδι του με τον καρκίνο. Έτσι αναγκάστηκε να γίνει «φίλος» με τον καρκίνο, με αποτέλεσμα να τον μάθει καλά και να συμβιώνει μαζί του αρμονικά. Πρώτη φορά του διεγνώσθη καρκίνος των όρχεων το 1997. Μέσα απο τη δική του εμπειρία με τον καρκίνο, συνειδητοποίησε οτι οι καρκινοπαθείς, οι οικογένειες και οι φίλοι τους, ειχαν μεγαλη αναγκη για αξιόπιστες - επίκαιρες πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και υποστήριξη.

Η ένταξη της έκφρασης «φίλων του καρκίνου», μέσα στην επωνυμία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης σαφώς και είναι μεταφορική. Ουσιαστικά οριοθετεί την νοοτροπία που θα πρέπει να έχουμε απέναντι στον καρκίνο. Δεν πρέπει να τον φοβόμαστε. Αντί να χάνουμε ενέργεια μέσω του φόβου, είναι προτιμότερο να ενημερωθούμε για αυτόν. Όσο πιο καλά τον γνωρίσουμε τόσο πιο εύκολα και θα τον αντιμετωπίσουμε. Μέσω αυτής της νοοτροπίας, θα μπορέσουμε ως κοινωνία να ενημερωθούμε για αυτήν την ασθένεια, που όλοι στην Ελλάδα ΑΚΟΜΑ αποκαλούν «επάρατη νόσο»...

Η αλήθεια είναι ότι έχει όνομα και λέγεται ΚΑΡΚΙΝΟΣ!
Η γνώση είναι δύναμη και απωθεί βίαια κάθε φόβο, για αυτό “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” !

Η οργάνωση έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται απο τις δωρεές. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες υγείας καθως και της ψυχοκοινωνικής στήριξης, προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, στο σπουδαίο και σημαντικο έργο της οργάνωσης! Η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη, αφού έτσι θα μπορούμε να χρηματοδοτούμε τις υπηρεσίες μας και να υλοποιήσουμε τους σκοπούς της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ». Υπάρχουν πολλοί τρόποι βοήθειας που μπορείτε να προσφέρετε στην οργάνωση!

Το όραμα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ" είναι ενα μέλλον, όπου όλοι θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειαζονται, για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο με σιγουριά και απενεχοποιημένοι από την φοβική νοοτροπία της κοινωνίας προς αυτόν!

Τέλος η αποστολή μας είναι, να παρέχουμε εντελώς δωρεάν όλες τις υπηρεσίες πληροφόρησης και υποστήριξης, με οποιοδήποτε μέσο και αν τις διαθέτουμε!