15 Ιαν 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 1069

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
------------------

Λίγες ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου 2010, με μεγάλη μας χαρά όλοι εμείς από την Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων του Καρκίνου «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ», μόλις δυο χρόνια μετά την ίδρυσή της, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσουμε την λειτουργία του πρότυπου τηλεφωνικού & διαδικτυακού κέντρου υποστήριξης 1069, στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 9.00 π.μ., θα ξεκινήσει η λειτουργία της πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής υποστήριξης, μέσω του εθνικού τετραψήφιου αριθμού 1069, που έχει σαν στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Γιατί με τον καρκίνο δεν εμπλέκεται μόνο ο ασθενής αλλά και το οικείο περιβάλλον! 


Οι ημέρες & ώρες λειτουργίας της γραμμής υποστήριξης 1069 θα είναι, καθημερινά από τις 9.00 π.μ. το πρωί έως τις 21.00 μ.μ. το βράδυ, πλην του Σαββατοκύριακου. 


Πιο αναλυτικά, οποιοσδήποτε πολίτης από όλη την Ελλάδα θα μπορεί να καλεί το 1069, μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας. Η χρέωση για τον καλούντα θα είναι αυτή της αστικής κλήσης, του τηλεπικοινωνιακού παρόχου που έχει σχετική σύμβαση. Στην γραμμή θα βρίσκονται και θα απαντούν ειδικευμένοι επιστήμονες της ψυχικής υγείας όπως: συμβουλευτικοί ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγοι υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι. Η γραμμή θα λειτουργεί με 4 ειδικούς ψυχικής υγείας ως μόνιμο προσωπικό αλλά & με εθελοντές.

Επίσης για επιπλέον υποστήριξη θα παρέχεται και η δυνατότητα συνομιλίας των καλούντων, εφόσον το επιθυμούν με εκπαιδευμένους εθελοντές επιζώντες του καρκίνου, αφού η βιωματική κατάθεση εμπειριών & συναισθημάτων από κάποιον που ήδη έχει βιώσει την ασθένεια, εμπεριέχει μια διαφορετική δυναμική, για την καλύτερη διαχείριση του καρκίνου, σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο!

Η ομάδα των ειδικών της ψυχικής υγείας & εθελοντών που θα επανδρώσουν το πρότυπο τηλεφωνικό & διαδικτυακό κέντρο υποστήριξης 1069, έχει εκπαιδευτεί από τον κύριο Δρ. Ορέστη Γιωτάκο, Ψυχίατρος. Ο κύριος Δρ. Ορέστης Γιωτάκος, επιστημονικός υπεύθυνος της γραμμής 1069, είναι Πρόεδρος της "Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης & Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης" (www.obrela.gr), της "Προσαρμογή: Διεπιστημονική Εταιρία Ψυχολογικής Παρέμβασης" (www.prosarmogi.gr) και της "Επινόηση: Θεραπευτικές Εφαρμογές με Εικονική Πραγματικότητα" (epinoisi.110mb.com).

Εκτός της τηλεφωνικής γραμμής 1069, θα παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, να έχει υποστήριξη και μέσω του διαδικτύου. Στα πλαίσια του εθνικού σχεδίου δράσεως κατά του καρκίνου και πιο συγκεκριμένα στον 2ον άξονα πρόληψη και δράση 3, αξιοποιώντας την τεχνολογία του διαδικτύου, παρέχουμε τις υπηρεσίες εκείνες όπου οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει σε επαφή, ακόμη και ανώνυμα, με την επιστημονική μας ομάδα για να τον υποστηρίξουμε. Οι τρόποι επικοινωνίας θα είναι μέσω e-mail, chat & video chat.

Έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας το Chat Support, όπου οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας www.bestrong.org.gr θα μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας on line και να έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται σε πραγματικό χρόνο! Για το video chat θα χρησιμοποιήσουμε για όσους ενδιαφέρονται να έχουν και οπτική εικόνα του ειδικού ψυχικής υγείας, την γνωστή πλατφόρμα επικοινωνίας του Skype.

Ο χώρος όπου στεγάζεται το πρότυπο τηλεφωνικό & διαδικτυακό κέντρο υποστήριξης 1069, βρίσκεται στην Κυψέλη, στην οδό Άγιας Ζώνης 1Α. Είναι ένας χώρος συνολικής επιφάνειας 200 τ.μ., φτιαγμένος με πολύ μεράκι και αγάπη για τον άνθρωπο. Για την δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου έχουν χρησιμοποιηθεί όλες οι προηγμένες τεχνολογικές & τηλεπικοινωνιακές υποδομές εκείνες, ώστε η λειτουργία του να γίνεται με αρτιότητα παρέχοντας το ποιοτικότερο αποτέλεσμα στην επικοινωνία.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι δίνεται η δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο που εμπλέκεται με τον καρκίνο να επισκεφτεί το χώρο μας. Μέσα σε αυτόν θα πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες και θα παρέχονται επιπλέον υπηρεσίες όπως προσωπικές συνεδρίες με ψυχολόγους, θεραπευτικές ομάδες, ομάδες αυτοβοήθειας, παροχή διατροφικών προγραμμάτων (από κλινικούς διατροφολόγους) αλλά και ειδικά προγράμματα εναλλακτικών σωματικών δραστηριοτήτων, έναντι ενός συμβολικού ποσού.

Τα προγράμματα αυτά θα παρέχονται όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και στο οικείο περιβάλλον αυτών. Μέσω όλων αυτών των υπηρεσιών θεωρούμε ότι δίνουμε τα κατάλληλα όπλα, στους εμπλεκομένους για να διαχειριστούν τον καρκίνο, αλλά και να επανέρθουν στην κοινωνία πιο δυνατοί ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους εκείνους που πίστεψαν στο όνειρό μας και βρέθηκαν δίπλα μας με οποιοδήποτε τρόπο από την πρώτη στιγμή. Ειδικότερα όμως θέλουμε να κάνουμε ειδική μνεία και να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που αφουγκράστηκε μαζί μας τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας!

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βρίσκεται δίπλα μας ως δωρητής, αφού θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του πρότυπου τηλεφωνικού & διαδικτυακού κέντρου 1069, για ένα έτος. Έτσι εμείς σήμερα είμαστε στη θέση να παρέχουμε στην ελληνική κοινωνία, όλα εκείνα που αυτονόητα θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν, ώστε να μπορεί επιτέλους ο έλληνας πολίτης που εμπλέκεται με τον καρκίνο να διαχειριστεί την ασθένεια με ανθρώπινους όρους!


Παναγιώτης Μιχαήλ
Ιδρυτής Της Οργάνωσης
Τηλ. Επικοινωνίας: 6932 209001

Δεν υπάρχουν σχόλια: