11 Αυγ 2010

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !!!

GREECE RACE FOR THE CURE® 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Όλοι εμείς από την οργάνωση "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ", σας προσκαλούμε να συμμετέχετε μαζί μας, στην εκδήλωση που θα διοργανώσουν το "Άλμα Ζωής" και η Οργάνωση "Susan G. Komen for the Cure", του Δεύτερου Αγώνα Greece Race for the Cure στην Ελλάδα, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010, στις 11.00π.μ., στο Ζάππειο.


Το Greece Race for the Cure συμπεριλαμβάνει έναν αγώνα δρόμου 4χλμ. και έναν περίπατο 2 χλμ., και υποδέχεται άτομα όλων των ηλικιών και αθλητικών ικανοτήτων, για να ενωθούν με άλλους στον Αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού. Μια ασθένεια που είναι ο συχνότερος καρκίνος στον κόσμο σήμερα και η πιο συχνή αιτία θανάτου στις γυναίκες παγκοσμίως. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν από 26 χρόνια στο Ντάλας του Τέξας των ΗΠΑ και αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση διεθνώς με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Πρωτεργάτης είναι η οργάνωση Susan G. Κomen for the Cure, την οποία ίδρυσε η Νancy Βrinker στη μνήμη της αδερφής της, η οποία πέθανε από καρκίνο του μαστού. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε έναν αγώνα 4 χλμ. και σε περίπατο 2 χλμ.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Αγώνας αποτελεί μια γιορτή για τις γυναίκες που έχουν περάσει την εμπειρία του καρκίνου μαστού. Το Greece Race for the Cure συγκεντρώνει επίσης οικονομικούς πόρους για τη στήριξη της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού, για την ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση της νόσου, καθώς και προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των γυναικών που νοσούν.


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΡΟΣ;

Επιτέλους και στην Ελλάδα για πρώτη φορά, με την πρωτοβουλία μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις υποστήριξης ασθενών με καρκίνο του μαστού το «Άλμα Ζωής», θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά ένα τέτοιο εγχείρημα. Στο εξωτερικό εδώ και χρόνια τέτοιου είδους αθλητικές εκδηλώσεις είναι θεσμός, αφού μόνο με την μαζική και ενεργή συμμετοχή του κοινού, η ευαισθητοποίηση αλλά και η εγρήγορση για τον καρκίνο, γίνονται πράξη!

Για εμάς στην οργάνωση "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ" δεν έχει να κάνει μόνο με το καρκίνο του μαστού, αλλά για τον καρκίνο γενικότερα. 1 στους 3 ανθρώπους κατά την διάρκεια της ζωής του θα έρθει αντιμέτωπος με τον καρκίνο. Ο καρκίνος αφορά όλους μας!

Ήρθε η ώρα της πράξης! Με την συμμετοχή μας επί της πράξης, ας δείξουμε πέρα από την διαδικτυακή υποστήριξη την ευαισθητοποίησή μας, ας τιμήσουμε όλους αυτούς που δίνουν τώρα την δική τους μάχη, ας απομυθοποιήσουμε τον καρκίνο δείχνοντας όλοι εμείς με την παρουσία μας ότι δεν έχουμε πρόβλημα να συζητάμε ανοιχτά γι’ αυτόν, ας ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους για την πρόληψη, ας δείξουμε έμπρακτα ότι μέσω της φυσικής δραστηριότητας μπορούμε να θωρακίσουμε την υγεία μας!

Τέλος μόνο με την μαζική μας συμμετοχή ίσως καταφέρουμε να συγκινήσουμε και να ταρακουνήσουμε κάποιους, που νομίζουν ότι ο καρκίνος αφορά μόνο τους άλλους… ώστε να αυξήσουν τους πόρους για τον καρκίνο και να ενδιαφερθούν για τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα των ασθενών!

Οφείλουμε να δώσουμε και δημόσια πολλά συγχαρητήρια σε αυτήν την μοναδική πρωτοβουλία και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει επιτυχία, αφού αυτή εξαρτάται από την συμμετοχή όλων μας! Υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στην εκδήλωση Greece Race for the Cure, ώστε να όλοι μας να βάλουμε ένα λιθαράκι, για να γίνει αυτός ο αγώνας ζωής θεσμός και στην Ελλάδα!


ΟΜΑΔΑ "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ"

Η οργάνωση μας θα δημιουργήσει την δική της ομάδα, την ομάδα "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ", για να συμμετέχει στην παραπάνω εκδήλωση για δεύτερη χρονιά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε με την ενεργή παρουσία μας, την μεγαλύτερη ομάδα της εκδήλωσης!

Η οργάνωση “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”, η μόνη ΜΚΟ από τις αντίστοιχες που εμπλέκονται με τον καρκίνο στην Ελλάδα, που υποστήριξε Πρώτο Αγώνα Greece Race for the Cure στην Ελλάδα, με ενεργή συμμετοχή, αλλά και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Γιατί δεν έχει να κάνει με το ποιος κάνει τι… αλλά το ότι κάποιος κάτι κάνει!

Υποστηρίζοντας την όλη προσπάθεια, δημιουργήσαμε την ομώνυμη ομάδα. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε την μεγαλύτερη ομάδα του αγώνα. Μπορεί να μην τα καταφέραμε στον πρώτο αγώνα, αφού η ομάδα μας αποτελούνταν από 90 άτομα, επιτύχαμε όμως ένα καλό αποτέλεσμα με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών!

Ελπίζουμε στον Δεύτερο Αγώνα Greece Race for the Cure στην Ελλάδα, να ξεπεράσουμε τα 100 άτομα συμμετοχής και γιατί όχι να μην βραβευτούμε, ως η ομάδα με την μεγαλύτερη συμμετοχή!


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ"

Εάν επιθυμείτε λοιπόν να δηλώσετε συμμετοχή με την ομάδα του "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ", θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας και για να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής στα γραφεία μας. Εναλλακτικά εάν ο προηγούμενος τρόπος δεν σας εξυπηρετεί, μην ξεχάσετε στην αίτηση συμμετοχής στο πλαίσιο που γράφει: «Εγγραφή ως μέλος Ομάδας με ονομασία……» να συμπληρώσετε ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ και στο πλαίσιο που γράφει: «Αρχηγός Ομάδας……» να συμπληρώσετε το όνομα του ιδρυτή μας Παναγιώτη Μιχαήλ!

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά και να μεταδώσουμε σε όλους το δικό μας μήνυμα… Όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή με την ομάδα της οργάνωσης, θα παραλάβουν μεταξύ των άλλων και το πορτοκαλί βραχιολάκι της οργάνωσης!

Για την κάνετε εγγραφή σας με την ομάδα "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ", μπορείτε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, στη οδό Αγίας Ζώνης 1Α – Κυψέλη – 4ος όροφος, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6932 209001 (Παναγιώτης Μιχαήλ).


ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ! Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !!!



Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης «Άλμα Ζωής» που δημιουργήθηκε ειδικά για την παραπάνω εκδήλωση: www.almazois.gr/race/main.php

Ο καρκίνος δεν πάει διακοπές…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναγνωρίζοντας την ανθρώπινη ανάγκη για πρόσβαση στην ψυχολογική υποστήριξη, η κοινωφελής μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, πάντα πρωτοπόρος δίπλα στον άνθρωπο, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της ψυχικής υγείας, ανακοινώνει ότι οι δράσεις αλλά και η λειτουργία της θα συνεχίσουν και τον μήνα Αύγουστο.

Οι αυξανόμενες ανάγκες για υποστήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, δεν γνωρίζουν από διακοπές… Έτσι αποφασίσαμε να μην σταματήσουμε την λειτουργία μας, το μήνα Αύγουστο, ως είθισται εδώ και χρόνια από τις ΜΚΟ του χώρου μας!


Το ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ και κατά συνέπεια η ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 1069, θα λειτουργήσουν ως εξής: Από την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 έως και Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010 από τις 15.00 μ.μ. έως τις 21.00 μ.μ.

Όλες τις υπόλοιπες ημέρες του Αυγούστου θα λειτουργήσουμε κανονικά σύμφωνα με το έως τώρα πρόγραμμα λειτουργίας μας, καθημερινά από τις 9.00 π.μ. το πρωί έως τις 21.00 μ.μ. το βράδυ, πλην του Σαββατοκύριακου.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο